Home>>Frumusețe, sănătate și modă>>Purtarea lentilelor de contact zilnice de unică folosință în mod sigur
Lentile de contact
Frumusețe, sănătate și modă

Purtarea lentilelor de contact zilnice de unică folosință în mod sigur

Poate părea amuzant, dar, fie că vă vine să credeți sau nu, există de fapt o mulțime de oameni care fac acest lucru. Îl pun în gură cu scopul de a o lubrifia. În gură există numeroase bacterii care pot ajunge să vă infecteze ochii atunci când vă puneți din nou lentilele de contact. Pentru a fi în siguranță, asigurați-vă că aveți la dumneavoastră o pereche suplimentară de lentile de contact zilnice sau o pereche de ochelari de urgență.

Evitați expunerea la apă 

Toate sursele de apă, fie că este vorba de lac, piscină sau apă de la robinet, pot schimba cu ușurință forma lentilelor de contact zilnice, ceea ce poate duce la microabraziuni pe corneea ochilor. De asemenea, apa poate conține bacterii care ar putea compromite sănătatea ochilor dumneavoastră și vă poate face să suferiți de pierderea temporară a vederii sau, mai rău, chiar de orbire permanentă. 

Lentile de contact
Lentilele de contact zilnice nu pot fi expuse la apă

Nu uitați să purtați ochelari de protecție impermeabili dacă trebuie să intrați în apă cu lentilele de contact. În cazul în care apa ajunge pe lentilele de contact, aruncați lentilele și procurați-vă o pereche nouă. Substanțele chimice, cum ar fi clorul, se vor lega de lentile atunci când lentilele de contact sunt expuse la ele și nu veți putea să le curățați. Aceste substanțe chimice pot să se prelingă pe corneea dumneavoastră și să ducă la iritații. 

Nu introduceți lentilele de contact în ochi după ce ați căzut

Unul dintre avantajele lentilelor de unică folosință zilnice este faptul că acestea sunt mai ieftine pe lentile în comparație cu alte tipuri de lentile de contact – www.adrialenti.it. Acest lucru înseamnă că, dacă ați scăpat vreodată o lentilă pe podea sau pe chiuvetă, nu vă obosiți să o puneți înapoi pe ochi dacă nu doriți să vă compromiteți sănătatea ochilor.

Cum să scoți o lentilă de contact blocată | Doctorul în ochi explică

Spuneți nu machiaj pe contacte 

Asigurați-vă că purtați lentilele de contact înainte de a vă aplica machiajul. Dacă aveți reziduuri de machiaj pe mâini, cum ar fi rimelul, pot ajunge să se transfere pe lentilele dvs. 

Cu toate acestea, este de fapt obișnuit ca unele persoane să își murdărească lentilele de contact zilnice cu rimel, eyeliner sau corector.

Postări similare: