Home>>Frumusețe, sănătate și modă>>O combinație de vitamine incredibil de utilă
Vitaminele K2 și D3 pentru o viață sănătoasă
Frumusețe, sănătate și modă

O combinație de vitamine incredibil de utilă

Vitamina K este un nutrient esențial, solubil în grăsimi, de care organismul nostru are nevoie pentru funcții precum coagularea sănătoasă a sângelui. Aceasta se prezintă sub două forme:

  • Vitamina K1, (filochinonă) care se găsește în legumele cu frunze verzi și în unele uleiuri vegetale
  • Vitamina K2, (menachinonă) care se găsește în produsele lactate, alimentele fermentate și produsele de origine animală
  • Organismul nostru produce o parte din vitamina K în colon, dar majoritatea își procură necesarul direct din alimentație.

De ce aveți nevoie de vitamina K2?

Atât vitaminele K1, cât și K2, pe care le puteți cumpăra din magazinul online de suplimente Vegamega, asigură o coagulare sănătoasă a sângelui, prevenind sângerările excesive și vânătăile atunci când vasele de sânge sunt rănite. 

Vitaminele K2 și D3
Vitaminele K2 și D3 este unul dintre cele mai bune suplimente Vegamega pe care le recomandăm, alături de ulei de pește de înaltă calitate și probiotice.

De ce ar trebui să se ia vitamina D împreună cu vitamina K2?

Cercetările actuale arată că există o relație sinergică importantă între vitaminele K2 și D3. Administrarea vitaminei D3 împreună cu vitamina K2 ajută la asigurarea faptului că calciul transportat de vitamina D este absorbit de oase, acolo unde este necesar, în loc să se acumuleze în depozite în artere.

Îmbinarea vitaminei D3 și K2

De asemenea, vitamina D este o vitamină liposolubilă, iar vitamina K ajută organismul să utilizeze calciul transportându-l către oase. Creșterea aportului de vitamina D fără o cantitate suficientă de vitamina K poate determina creșterea nivelului de calciu fără capacitatea de a-l utiliza eficient, ceea ce crește riscul de depuneri în artere și în țesuturile moi. Acest lucru este periculos, deoarece poate duce la boli de inimă, atac de cord și chiar accident vascular cerebral. 

Postări similare: