Home>>Frumusețe, sănătate și modă>>MSM – Care sunt beneficiile și posibilele efecte secundare?
Supliment alimentar MSM
Frumusețe, sănătate și modă

MSM – Care sunt beneficiile și posibilele efecte secundare?

Majoritatea suplimentelor susțin că sunt suplimente miraculoase care vă pot schimba viața într-o grămadă de moduri. Pentru multe dintre acestea se face și o mediatizare excesivă. Cu toate acestea, când vine vorba de MSM, în spatele său se află mult adevăr.

Motivul pentru acestea este faptul că beneficiile MSM sunt strâns legate de sănătatea musculaturii, articulațiilor și de mobilitate. MSM face promisiunea că vă veți simți mai bine, vă veți recupera mai repede și vă veți mișca mai ușor. Dar, e adevărat oare? Care sunt posibilele efecte secundare și beneficii?

O privire de ansambul asupra MSM

MSM sau după cum mai este numit ca metilsulfonilmetan, este un compus organic sintetizat pentru a fi folosit drept supliment. În natură, se găsește în cantități mici în cereale, fructe și legume. MSM-ul care se găsește sub formă de pulbere și suplimente este un compus inodor și solubil în apă care asigură organismului o cantitate de sulf.

MSM pentru pielea strălucitoare
Supliment alimentar MSM

Sulful este important pentru numeroase funcții ale organismului. Acesta are nevoie de sulf pentru a sintetiza substanțe indispensabile, pentru a repara sau forma țesuturile conectoare, pentru a ajuta sistemul digestiv la absorția nutrienților din mâncare și pentru a metaboliza anumite alimente.

Cu toate acestea, poate fi dificil să obținem o cantitate suficient de mare de sulf în organism. Unda dintre piedici este lipsa de fructe și legume din dieta modernă, ele având sulf natural. O altă piedică este cantitatea redusă de sulf din solul unde se cultivă aceste alimente, ceea ce limitează cantiatea de sulf pe care o pot absorbi plantele în timp ce cresc în pământ. Gătitul poate elimina sulful din produse. Toate acestea ne arată că dieta nu este o sursă suficient de bună pentru sulful de care avem nevoie.

MSM și beneficiile sale pentru sănătate

Cea mai des întâlnită utilizare pentru suplimentele MSM sunt pentru sănătatea articulară și pentru a reduce durerile asociate activităților fizice sau exercițiilor fizice.

Video: Mineralul uitat: beneficiile MSM pentru sănătate

Fie că este o formulă combinată în care se folosește condroitină, MSM și glucozamină, creme cu MSM pentru piele sau produse cu MSM pentru băuturile de după efort fizic, principalul beneficiu al MSM este menținerea sănătății și flexibilității articulațiilor.

Îmbunătățește Flexibilitatea

În urma cercetărilor efectuate, MSM s-a dovedit a fi capabil să îmbunătățească flexibilitatea articulațiilor. Mai mult de atât, ajută la reducerea durerii la nivelul mușchilor și a pielii. Toate acestea îmbunătățesc flexibilitatea acestora deoarece rehidratează țesutul.

Supliment MSM, alegerea naturală pentru a vă păstra bunăstarea
MSM are un impact mare asupra sănătății dumneavoastră

Curăță tenul pielii și îmbunătățește sănătatea acesteia

MSM este important pentru producerea de colagen. Ridurile și pielea întinsă, pielea crăpată sau uscată sunt toate rezultatul cantităților slabe de colagen din piele. MSM lucrează cu Vitamina C pentru a construi niște țesuturi sănătoase și noi. MSM poate normaliza formarea de colagen și vă poate îmbunătăți radical sănătatea pielii.

Grăbește vindecarea

Acidul lactic și alte produse secundare provoacă oboseala și durerile în organism. MSM acționează prin îmbunătățirea abilității organismului de a elimina aceste produse secundare la nivel celular. Gărbește recuperarea și regenerarea celulară.

Mărește natural nivelul de energie al organismului

Datorită permeabilității mărite ale celulei, este nevoie de mai puțină energie pentru a face față acumulării de toxine. Prin urmare, organismul dispune de mai multă energie pentru activități și pentru vindecare. Digestia necesită cel mai mare volum de energie din organism. Aproximativ 80 de procente din energia organismului se consumă pe digestie. MSM îmbunătățește absorția de nutrienți pentru a reduce volumul de energie consumat de digestie considerabil.

Efect anti-inflamator

Datorită capacității MSM de a elimina rezidurile metabolice din celule, este un puternic anti-inflamator. Greutatea în plus este inflamație. Celulele organismului sunt inflamate cronic și rețin rezidurile procesului metabolic. Sulful trebuie să fie prezent pentru a elimina rezidurile și toxinele din organism. Când acești produși secundari sunt eliminați din organism, celulele vor elimina fluidele în excess care sunt stocate pe rol de estompare. Rezultatul este o eliminare naturală și eficientă a greutății nedorite.

Fortifică unghiile și firele de păr

Cheratina și colagenul sunt indispensabile pentru unghii și păr sănătos. MSM este un supliment pentru înfrumusețare autentic, care oferă organismului sulful necesar pentru a produce cheratina și colagenul. De asemenea, se știe că acesta contribuie la formarea unui păr mai bogat și a unor unghii mai rezistente, acestea fiind un rezultat vizibil după câteva săptămâni de utilizare regulată.

Detoxifică organismul

Unul dintre cele mai importante detalii despre MSM este faptul că mărește permeabilitatea celulelor. Asta înseamnă că permite rezidurilor metabolice și toxinelor să fie eliminate din celule în timp ce nutrienții esențiali și fluidele importante pătrund în acestea. Dizolvă fosfatul de calciu, ceea ce îi permite să descompună orice compoziție cu calciu dăunătoare, acestea fiind cauza bolilor degenerative.

MSM și posibilele efecte secundare

MSM poate declanșa unele reacții adverse, inclusiv diaree, cefalee, insomnie și dureri de stomac. Cu toate acestea, suplimentul este sigur pentru majoritatea persoanelor le folosesc odată pe zi timp de până la 3 luni. Odată aplicat pe piele, este sigur în combinație cu unele ingrediente precum acidul hialuronic sau uleiul de arbore de ceai. Însă, aplicarea loțiunii cu MSM la nivelul membrelor inferioare poate stimula durerea și inflamațiile la cei care au varice și unele probleme circulatorii.

Întrucât nu se cunoaște prea puțin despre siguranța utilizării regulate sau pe termen lung a MSM, este crucial să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua orice supliment cu MSM. Astfel, puteți determina dacă este sigur pentru  sănătatea voastră sau nu. De asemenea, femeile însărcinate sau femeile care alăptează trebuie să evite MSM, deoarece nu există suficiente dovezi care arată că nu afectează sarcina sau alăptatul.

La ce ar trebui să vă uitați atunci când cumpărați suplimente cu MSM?

Suplimentele cu MSM se pot cumpăra din numeroase drogherii și unele magazine de specialitate care oferă produse naturale, precum magazinul de suplimente online Vegamega. Puteți cumpăra suplimente cu MSM și de pe internet. Astfel de produse sunt vândute sub formă de pulbere, cristale sau capsule. Altele conțin și ingrediente precum glucozamină.

Dacă luați în considerare produsele cu MSM pentru sănătatea voastră sau pentru a trata o afecțiune, să aveți în vedere că astfel de suplimente nu sunt reglementate de FDA. Este ilegal să se facă unele afirmații de marketing care promovează suplimente alimentare ca fiind un leac sau tratament pentru o anumită boală sau pentru ameliorarea simptomelor oricărei boli. Pentru a fi în siguranță, este mai bine să căutați produse care sunt certificate de organizațiile autorizate. 

Postări similare: