Home>>Călătorii și turism>>Îndrăgostiți-vă de orașul muzical Salzburg
Salzburg, Austria
Călătorii și turism

Îndrăgostiți-vă de orașul muzical Salzburg

Mozart este, fără îndoială, cel mai popular fiu al orașului Salzburg, născut și crescut în acest oraș și care rămâne pentru totdeauna ca parte a moștenirii sale. 

Mozart s-a născut în 1756 în Getreidegasse 9, iar astăzi, fanii și chiar și cei care nu sunt fani ai lui Mozart se înghesuie să facă o fotografie în fața fațadei galbene pictate în culori vii a clădirii, care include acum o expoziție permanentă despre cariera și viața sa.

Wolfgang Amadeus Mozart
Wolfgang Amadeus Mozart s-a născut la Salzburg

După ce ați terminat de făcut fotografii, nu uitați să vă răsfățați cu o mușcătură sau două de ciocolată Mozartkugel, al cărei ambalaj albastru și argintiu este marca de originalitate a Mozartkugel din Salzburg. Aceasta este o afacere adevărată, spre deosebire de stilul de suveniruri de Mozartkugel învelite în aur și roșu, pe care le puteți găsi în alte zone din Austria (https://ganzeweltreisen.de/oesterreich-vom-feinsten-der-beste-leitfaden-fuer-neulinge/). Există, de asemenea, un mare sentiment de mândrie aici pentru Mozartkugel, acea combinație gustoasă de marțipan verde care este stratificat cu ciocolată neagră și turtă pe care o puteți cumpăra de la Furst pe Brodgasse.

În anul 1890, Paul Furst, un maestru cofetar, a inventat acest deliciu și l-a numit după compozitorul orașului, care nu era încă atât de popular la acea vreme. Până în ziua de azi, acest deliciu rămâne produs manual, folosind rețeta originală. Are chiar un gust mult mai bun în comparație cu cele care sunt produse în masă. 

Descoperă originile cântecului Silent Night

Iarna în orașul Salzburg nu este doar unul dintre cele mai romantice locuri pentru tot ceea ce ține de Crăciun și de Advent. În cazul în care nu știți încă, orașul este, de asemenea, la originea popularului cântec Silent Night. Considerat ca fiind cel mai popular dintre toate colindele de Crăciun, orașul este esențial pentru originile acestui cântec, cu cele șapte locații care sunt asociate cu el.

Silent Night Holy Night live în Catedrala din Salzburg 2015

Scriitorul textului cântecului Silent Night, Joseph Mohr, s-a născut în oraș și a locuit în Steingasse 31. La aproximativ o jumătate de oră de oraș, în zona mai largă a SalzburgerLand, puteți trece și pe la satul Arnsdorf. Acesta este locul în care Franz Xaver, un învățător, a compus pentru prima dată Noaptea de Tăcere, înainte de a se muta în satul Oberndorf din apropiere, unde se află Capela Noaptea de Tăcere. 

Postări similare: