Moringa oleifera este o plantă care este deseori numită arborele miraculos, arborele de ulei de ben sau arborele de hrean. Această plantă a fost folosită de secole pentru proprietățile sale medicinale și beneficiile pentru sănătate. Are proprietăți antifungice, antivirale, antidepresive și antiinflamatorii cunoscute.

Ce este Moringa oleifera

Arborele este originar din India, dar crește și în Asia, Africa și America de Sud. Acesta conține o varietate de proteine, vitamine și minerale și are puține efecte secundare cunoscute. Desigur, ca în cazul oricărui supliment, persoanele care iau medicamente ar trebui să consulte un medic înainte de a lua extract de moringa.

Se crede că Moringa oleifera are multe beneficii, iar utilizările sale variază de la zona de sănătate la frumusețe, ajutând la prevenirea și tratarea bolilor.

Ce este în Moringa oleifera?

Moringa conține mulți compuși sănătoși, cum ar fi:

 • vitamina A
 • vitamina B1 (tiamină)
 • B2 (riboflavină)
 • B3 (niacină), B-6
 • acid folic și acid ascorbic (vitamina C)
 • calciu
 • potasiu
 • fier
 • magneziu
 • fosfor
 • zinc
 • De asemenea, este extrem de sărac în grăsimi și nu conține colesterol dăunător.

Dar care sunt beneficiile sale? Vegamega Se crede că Moringa oleifera are multe beneficii, iar utilizările sale variază de la zona de sănătate la frumusețe, ajutând la prevenirea și tratarea bolilor. 

Moringa pare să protejeze ficatul de daunele provocate de medicamentele antituberculoase și poate accelera procesul de reparare a acestuia.

Beneficiile Moringa oleifera.

Să vedem care sunt principalele beneficii ale utilizării Moringa oleifera.

Moringa oleifera pentru a proteja și hrăni pielea și părul

Uleiul din semințe de Moringa oleifera este util în protejarea părului de radicalii liberi și îl menține curat și sănătos. Moringa conține, de asemenea, proteine, ceea ce înseamnă că este util pentru protejarea celulelor pielii. De asemenea, conține elemente hidratante și detoxifiante, care, de asemenea, întăresc părul și hrănesc pielea.

Moringa oleifera în tratamentul edemelor

Edemul este o afecțiune dureroasă în care se acumulează lichid în anumite țesuturi ale corpului. Proprietățile antiinflamatorii ale moringa oleifera pot fi eficiente în prevenirea apariției edemelor și pot fi de ajutor ca adjuvant la tratamentul medicamentos. În acest caz, însă, este bine să cereți lămuriri de la medicul curant înainte de a începe cu utilizarea.

Moringa oleifera pentru protejarea ficatului și tratarea problemelor de stomac

Moringa pare să protejeze ficatul de daunele provocate de medicamentele antituberculoase și poate accelera procesul de reparare a acestuia. De asemenea, extractele de Moringa ar putea ajuta la tratarea unor afecțiuni ale stomacului, cum ar fi constipația, gastrita și colita ulcerativă. Proprietățile antibiotice și antibacteriene ale Moringa ar putea ajuta la inhibarea dezvoltării diverșilor agenți patogeni, iar conținutul său ridicat de vitamina B ajută la digestie.

Moringa conține, de asemenea, calciu și fosfor, care ajută la menținerea oaselor sănătoase și puternice. Împreună cu proprietățile sale antiinflamatorii, extractul de Moringa ar putea ajuta la tratarea unor afecțiuni precum artrita și poate, de asemenea, vindeca oasele deteriorate.

Lupta împotriva bolilor bacteriene și oase mai sănătoase

Datorită proprietăților sale antibacteriene, antifungice și antimicrobiene, extractele de Moringa oleifera ar putea combate infecțiile cauzate de Salmonella, Rhizopus și E. coli. Moringa conține, de asemenea, calciu și fosfor, care ajută la menținerea oaselor sănătoase și puternice. Împreună cu proprietățile sale antiinflamatorii, extractul de Moringa ar putea ajuta la tratarea unor afecțiuni precum artrita și poate, de asemenea, vindeca oasele deteriorate.

Moringa oleifera pentru tratarea tulburărilor de dispoziție și protejarea sistemului cardiovascular

Se crede că Moringa este utilă în tratarea depresiei, a anxietății și a oboselii.

Antioxidanții puternici din extractul de Moringa pot ajuta la prevenirea leziunilor cardiace, iar unele studii au arătat chiar capacitatea sa de a menține o inimă sănătoasă.

Ajută la vindecarea rănilor și la tratarea diabetului

S-a demonstrat că extractul de Moringa ajută la închiderea rănilor și reduce aspectul cicatricilor. Moringa ajută la reducerea cantității de glucoză din sânge, precum și a zahărului și a proteinelor din urină. Acest lucru îmbunătățește nivelul de hemoglobină și conținutul general de proteine la cei testați.

Alte cazuri în care se utilizează Moringa oleifera

Moringa poate contribui la reducerea severității unor crize de astm și la protejarea împotriva constricțiilor bronșice. De asemenea, s-a demonstrat că ajută la o mai bună funcționare a plămânilor și la o respirație generală. Este posibil ca oamenii să fie mai puțin predispuși la apariția pietrelor la rinichi, la vezica urinară sau la uter dacă ingerează extract de moringa. Moringa conține un nivel ridicat de antioxidanți care pot ajuta la nivelul de toxicitate din rinichi. Moringa oleifera ajută, de asemenea, la reducerea tensiunii arteriale ridicate. Moringa conține izotiocianat și niaziminină, compuși care ajută la stoparea îngroșării arterelor, care poate cauza creșterea tensiunii arteriale.

Cu toate acestea, Moringa poate avea calități anti-fertilitate și, prin urmare, nu este recomandată femeilor însărcinate.

Postări similare: