Home>>Automotive>>Asigurarea vizibilității pe vreme rea
Automotive

Asigurarea vizibilității pe vreme rea

Conform legislației rutiere, trebuie să folosiți luminile de ceață doar atunci când vizibilitatea este redusă la 100 de metri sau mai puțin, echivalentul a aproape un teren de fotbal. Reglementările privind iluminatul vehiculelor rutiere din 1989 interzic cu strictețe utilizarea luminilor de ceață din față și din spate atunci când nu sunt necesare, deoarece acestea îi pot orbi pe ceilalți șoferi și îi pot deranja din mers.

Este important să folosiți luminile de ceață în mod corespunzător și să luați în considerare achiziționarea unui vehicul care să afișeze pe tabloul de bord dacă acestea sunt aprinse sau stinse. Este în regulă să le aprindeți pe timp de ceață sau ploaie puternică, dar nu uitați niciodată că, dacă condițiile de conducere nu sunt potrivite pentru a le aprinde și, din nefericire, vă aflați într-un accident, compania de asigurări poate pretinde că nu sunteți responsabil.

Citește și articolul următor: Avantajele becurilor LED pentru mașină

Încă de când au apărut pe piață, becurile LED au schimbat modul în care producătorii și șoferi își văd luminile de la mașină. Deși becurile LED sunt puțin mai scumpe decât cele cu halogen, acestea au o durată de viață mai mare și oferă o lumină mai intensă (cu până la 12000 de lumeni).

Verificați întotdeauna luminile de ceață

În timpul lunilor reci de toamnă și de iarnă, ar trebui să verificați întotdeauna dacă luminile de ceață funcționează înainte de a pleca în călătorie.

Înainte de a pleca de acasă, asigurați-vă că luminile de ceață funcționează

Dacă autovehiculul dvs. are lumini automate care se aprind în condiții de lumină slabă (https://www.silux.hr/), este posibil să fie necesar să aprindeți manual luminile de ceață, deoarece acestea nu fac parte din pachetul „esențial” al sistemului de iluminare și pot fi anulate automat de această funcție automată. 

Luminile de ceață sunt în general acționate de un comutator separat de comenzile luminilor principale. Unele mașini folosesc butoane pentru a le activa – unul pentru partea din spate, unul pentru partea din față (unde sunt montate luminile de ceață din față) – în timp ce altele au un colier pe comanda luminilor pe care îl rotiți înainte și înapoi pentru a le activa.

Postări similare: