Home>>Frumusețe, sănătate și modă>>Află mai multe despre pensulele de machiaj
Pensulele de machiaj pentru machiaj perfect
Frumusețe, sănătate și modă

Află mai multe despre pensulele de machiaj

Pensulele de machiaj joacă un rol important în obținerea acelui aspect rafinat și impecabil, astfel încât să ai încredere în tine în fiecare zi. Cu toate acestea, cu toate tipurile diferite de perii pe care le puteți găsi pe piață chiar acum, alegerea periei potrivite poate fi dificilă. 

Dacă ai ocazia să pui mâna pe un set complet, ai toate șansele să nu știi cum se numesc fiecare dintre pensulele din set și nici nu vei putea afla pentru ce se folosesc. Desigur, poți folosi pur și simplu mâna să îți aplici fondul de ten, până la urmă e o metodă de când lumea.

Pensulele de machiaj pentru machiaj perfect
Pensulele de machiaj sunt cel mai bun mod de a obține toate instrumentele de care aveți nevoie la un preț și mai bun

Însă, dacă vrei să devii un profesionist în lumea frumuseții și să fii mai mult decât un amator, poți face acest lucru doar înarmându-te cu cunoștințele necesare.

Citind ghidul scurt de mai jos te vei familiariza cu tipurile de pensule cu care vei deveni un as cât ai zice pește:

Pensulă conică 

Acest tip de pensulă este folosit pentru aplicarea cu precizie a fardului pentru obraji, a conturului sau a fondului de ten. Aceste pensule sunt adesea plate cu fire moi și au formă conică. Sunt ideale pentru fondurile de ten lichide precum și produsele lichide.

Pensulele de machiaj
Pensulele de machiaj – Tapered Foundation pensule

Pensulă de pudră

Aceasta este folosită pentru a împrăștia ușor pudrele pe față. Aceste pensule au în general fibre complete și capete groase care fie folosesc fire naturale fie sintetice, și sunt adecvate pentru mai multe sarcini. Este opensulă omniprezentă care este indispensabilă unei truse de machiaj.

Pensulele de machiaj
Pensulele de machiaj – Nabla Powder pensule

Pensulă Kabuki 

Peria kabuki este folosită pentru aplicarea luciului pentru corp sau pudrelor. Periile kabukii sunt printre cele mai interesante perii pentru machiaj din punct de vedere vizual pe care le poți găsi.

Video: Cum se utilizează o perie de machiaj Kabuki

Acestea sunt în general mai mari, iar firele sunt foarte apropiate. Acestea sunt cel mai adecvate pentru aplicarea pudrelor pe corp și pe față.

Pensulă Stippling

Pensulele Stippling se folosesc pentru a obține un aspect rafinat și impecabil. Pensulele Stippling au un aspect ieșit din comun, firele pensulei fiind de dimensiuni diferite. Pensula are fibre intercalate, strâns unite, fără goluri. Aceasta este ideală pentru aplicarea mai multor straturi de machiaj.

Pensulă de contur

Pensula de contur este folosită pentru a evidenția și conferi un aspect mai ascuțit feței și pomeților. Deoarece conturarea poate fi un domeniu destul de complicat, ai nevoie de o pensulă creată special pentru această sarcină. Aceste pensule făcute la unghi sunt mult mai bune decât pensulele drepte deoarece îți permite să urmezi conturul feței cu ușurință.

Beauty blenderele

Beauty blenderele sunt folosite pentru aplicarea fondurilor de ten umede și uscate, contururilor pentru față și fardurilor pentru obraji. Există un motiv bine întemeiat pentru care beauty blender și celelalte tipuri de bureți pentru machiaj sunt un favorit. Acestea sunt ideale pentru aplicarea mai multor produse diferite, precum stratul de bază, creme locale sau creme pentru protecție solară. Dar, cea mai obișnuită utilizare a acestei pensule este pentru aplicarea fondului de ten și pentru amestecarea fardului și a bronzer-ului. 

Silicone Blender

Silicone blender este utilizat pentru aplicarea perfectă a fondului de ten și pentru amestecarea produselor. În general, acestea sunt plate și în formă de lacrimă sau ovale. Cel mai mare avantaj al acestor pensule este că nu absorb nimic, ceea ce înseamnă că nu veți risipi nici măcar un strop. 

Pensulă pentru fard de obraji

Pensula pentru fard de obraji este folosită pentru a aplica fardul de obraji pentru a obține acel aspect tânăr și plin de viață. Aceste pensule sunt foarte similare cu pensulele pentru pudre. Acestea sunt în general mai dese, însă acoperă o zonă mai mică decât pensulele pentru pudre.

Pensulă evantai

Aceste pnsule de machiaj sunt folosite pentru a aplica contururile pentru față, pentru a amesteca liniile negre și pentru a îndepărta orice imperfecțiuni ale machiajului. Periile evantai au forma unui evantai, de unde și numele. Aceste perii sunt o alegere ideală pentru trusa ta mulțumită întrebuințărilor multiple. 

Pensulă pentru pleoape

Aceste pensule sunt folosite pentru a aplica dungi de culoare pe pleoape. În general, pensulele pentru pleople sunt mici, groase, concepute pentru a acoperi toată pleoapa superioară și suprafața din jurul ochiului. Este o unealtă uimitoare care poate fi folosită și pentru grudurile pentru pleoape. 

Pensulă pentru people înclinată

Aceste pensule sunt folosite pentru a contura defini zona ochilor. Pentru amatorii de produse cosmetice, aceste pensule sunt cea mai bună alegere pentru orice trusă de machiaj. Acestea pot fi folosite pentru a aplica culori intense la colțul ochiului, trasând o linie de contrast.

Pensulă pentru creionarea pleoapelor

Aceste pensule sunt folosite pentru crearea iluziei de adâncime și pentru a crea un contrast între culoarea de bază a pleoapei. Aceste pensule au un cap mai moale pentru mai multă precizie, aceasta fiind folosită pentru finisaje. Ele pot fi folosite pentru aplicarea mai multor straturi de pigmenți pe pleoape.

Pensulă pentru tus de ochi

Această pensulă se folosește pentru a obține aspectul unui ochi de pisică sau pentru a întării conturul genelor. Pensuele pentru tus de ochi au numeroase întrebuințări, prima fiind aplicarea tusului de ochi.

Pensulă pentru sprâncene

Pensula pentru sprâncene este folosită pentru a stiliza sprâncenele. Multe dintre aceste pensule au două capete, una fiind capătul cu pensula, iar cealaltă fiind un pieptene. Puteți folosi o pensulă pentru sprâncene cu două capete pentru a aranja chiar și cele mai groase sprâncene. Pieptenele se folosește prima dată pentru a îndrepta sprâncenele. Pensula este folosită pentru a aplica produsul pentru sprâncene dorit fie că este vorba de un gel sau de o pudră.

Pensula Spoolie sau Perie pentru rimel

Peria pentru rimel se folosește pentru aplicarea rimelului pe genele de la ambele pleoape. O perie pentru rimel este o unealtă indispensabilă. Aceste perii sunt folosite pentru a defini și separa genele. Înainte de aplicarea rimelului folosind peria, puteți folosi un ondulator de gene pentru a crea un efect mai amplu și mai sclipitor.

Poate fi dificil să memorezi care sunt diferitele pensule și întrebuințările lor, însă merită efortul. Poți să atingi un nou nivel atunci când știi care sunt tipurile de pensule și la ce se folosesc fiecare.

Postări similare: